Kreolsk stemning i huset vårt
"Stoffsjuk" som jeg er kunne jeg ikke dra fra Martinique uten å ta med meg 10 meter av det lokale stoffet som de bruker til sine nasjonale drakter og klær.
Fargesterkt og spesielt å møte lokalbefolkningen kledd i skjorts, skjorter og skjørt i slikt rutete stoff og gjerne med veske eller bag over skulderen sydd i samme stoff. Stoffet var å få i alle regnbuens farger, men jeg valgte gult som hovedfarge for det syntes jeg var både vårlig og passet bra til påske.
Og på bordet står faktisk julestjernen enda noe som passer superbra. På Martinique var det julestjerner store som trær eller var plantet som hekker rundt hagene og blomstret flott. Har også endelig forstått hvorfor alle potteplantene våre liker dusj, for regnet sprutet ned i fem minutter flere ganger om dagen på øya. Og i den store blomsterparken vi besøkte kunne vi faktisk navnet på ganske mange av blomstene, for vi har alle sammen her hjemme som potteplanter.
En liten kokebok fikk jeg også med fra Martinique,
og planen er å jobbe meg gjennom hele boken og
servere spennnede mat fra øya i Karibia.
Her kommer en liten oppskrift på ekte Kreols mat, en liten enkel kyllingrett.
Kokoskylling
1.3 kg kylling
2 løk
2 løk
2 fedd hvitløk
1 gulrot,
2,5 dl tørr hvitvin
5 dl kokosmelk
1 liten chillipepper
timian
1 laurbærblad
salt
olje
Skjær kyllingen i biter
og brun i en liten mengde olje.
Skjær gulrot i pinner,
hakke løk og pepper,
og bland med kyllingen.
Tilsett vin, kokosmelk,
Timian og laurbærblad.
Smak til med salt og
la det småkoke i
45 minutter. Rør ofte.
Serveres med hvit ris.
og lei veldig lenge for det er så masse sprudlende
farger som bare må gjøre deg glad.
Kommentarer
Legg inn en kommentar