Påske på Hotellet




Denne påsken ble en god og arbeidsom opplevelse for fem barn, tre av mine egne og to tantebarn og meg selv.
Vi skulle være verter på Hoensvannshotellet og selge vafler, pølser, kaffe og solbærtoddy til alle gjestene som kom innom. Palmesøndag, skjærtorsdag, langfredag og påskeaften var våre arbeidsdager, og vi tro til med stort mot og god arbeidsmoral. Her skulle det serveres og stekes vafler til den store gullmedalje.

Skjærtorsdag var det også andaktstund med prost Helge og Abram spilte bordorgel.
 Femti gjester møtte fram
og dagen ble ganske travel for oss bak disken.
Ungene hjalp til det beste de kunne, bar vann inn på kjøkkenet, ved til peisene, fyrte så det var godt og varmt, smeltet smør, varmet pølser i pølsekoker, var selgere og stekte vafler. Selv hadde jeg styr på kaffekokingen og vaffelrørelagingen.
Etter stengetid klokken 15.00 var det vasking av det store lokalet, oppvask søppeltømming og vasking av toaletter. jeg hadde aldri klart dette uten de unges hjelp, så de får en stor og varm takk fra meg. På hytta hygget vi oss til langt på kveld, før vi krøp under dyna i verdens bløteste senger ifølge en av gutta.

Nysnøen lå som et hvitt teppe over skogen da vi våknet Langfredag.
 Da ble veiene glatte og ikke så
mange gjester som ville på skogstur
eller smake på vaflene våre denne dagen.
Men vi solgte da litt allikevel,
og alle tro til med samme
 iver som de andre dagene.








Nysnøteppet er flott selv om vi er blitt vant til varme solrike dager denne våren.


Og om kvelden var det fullmånestemning
 over Hoensvannet.



Påskeaften ble det mange gjester å servere i kafeen. 
    
Da hadde hytteiereforeningen 
sitt tradisjonelle påskerebusløp, og familiene tråkket  rundt 
i skogen for å finne poster og svare på spørsmål.


Alle deltakerne fikk premier
og vi solgte vafler til alle sammen.                    
Dette var den aller siste serveringsdagen 
på hotellet denne vintersesongen.
Nå blir det stille før skoleferien starter i juni.
 Da blir det vafler å få kjøpt igjen på hotellet, 
og nye verter som serverer.

                                                    Påskefrokost på Vennebu.



Første påskedag var det ut å lete etter påskeegg for de unge, og jeg er den perfekte påskeeggskjuler. I nesten en halv time lette de unge rundt på hele området ved Hoensvannet før det første egget ble funnet. De to siste eggene ble funnet etter et par små hint. Påsken på Hoensvannet og hytteopplevelsen i Vennebu og Annekset var over, og vi pakket og vasket oss ut av de koselige hyttene. Dette vil vi aldri glemme noen av oss, det er sikkert.


Kommentarer

  1. Den innsatsen står det virkelig respekt av. Synes jeg kjenner smaken av nystekte vafler.

    Klem

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Feil sted feil tid

Naturlig pynt